Punt Sigre

Per què reciclar 

Tots, en algun moment, ens cal fer ús d'un medicament per prevenir o tractar una malaltia o per millorar la nostra qualitat de vida. No obstant això, si no fem un ús adequat de la mateixa, podria tenir conseqüències negatives per a la nostra salut i per al medi ambient. 

Per això és molt important tancar correctament el cicle de vida dels medicaments i els seus envasos, que finalitza quan es dipositen els seus residus en el Punt SIGRE. 

Amb aquest gest ajudaràs a garantir el correcte tractament mediambiental d'aquests residus, protegiràs el nostre entorn i cuidaràs de la teva salut.

Revisa la teva farmaciola

Tots disposem d'una farmaciola domèstic a casa i la seva revisió és una tasca molt important que has de fer cada 6 o 12 mesos. Tots aquells medicaments caducats, en desús o en mal estat de conservació o també medicaments que per exigències de temperatura o lluminositat no havies guardat correctament, porta'ls a el Punt SIGRE juntament amb la seva caixa i prospecte. D'aquesta manera, ajudaràs a tenir cura de la teva salut i de medi ambient.

Però saps realment com fer una correcta revisió del teu farmaciola, què ha de contenir i on ubicar-lo? 

COM REVISAR LA FARMACIOLA

 És important guardar els medicaments amb el seu prospecte i envàs original. D'aquesta manera disposaràs de la informació necessària, com és el cas de la data de caducitat i les condicions de conservació, que et facilitarà la tasca de revisió. 

Així mateix, has d'anar guardant a la farmaciola dels envasos buits (flascons, blísters, aerosols, ampolles, etc.) i les caixes de cartró, d'acord vagis finalitzant els medicaments per portar-los a el Punt SIGRE. Això és molt important ja que els envasos sempre contenen restes de l'fàrmac i, a més, ens serveixen per fer una millor classificació per a la seva adequada gestió mediambiental. 

No magatzems mai a la farmaciola dosis sobrants de tractaments prescrits pel metge. Aquestes també cal portar-les en els seus envasos a el Punt SIGRE de la farmàcia a l'finalitzar el mateix, així evites el risc d'una automedicació inadequada amb les conseqüències que això pot derivar, com les resistències antimicrobianes. 

Si tens dubtes, sempre pots acudir al teu farmacèutic habitual, qui et assessorarà adequadament per poder fer una bona gestió de la teva farmaciola.

QUÈ HA DE INCLOURE

Material de cura

Cotó, gases estèrils, tiretes, benes, esparadrap, sutures quirúrgiques, cinta de goma, antisèptic i desinfectant. També, tisores, pinces i un termòmetre.

Medicaments

Fàrmacs per afeccions lleus com els analgèsics, antitèrmics, productes per a picades d'insectes, antiinflamatoris i pomades per a les cremades. També aquells que siguin prescrits per a les malalties dels membres de la família.

Telèfons d'emergència

A l'exterior de la farmaciola és útil tenir els telèfons necessaris en cas d'emergència: centre de salut, directori metge, ambulàncies i Centre Nacional de Toxicologia.

ON UBICAR-LO

La teva farmaciola ha, sobretot, estar en un lloc fresc i sec, de manera que s'ha d'evitar el bany i la cuina a l'ésser espais que generen més humitat i canvis bruscos de temperatura. Guarda-ho en un lloc on la llum no incideixi de forma directa sobre els medicaments i assegura't que està en un lloc fora de l'abast dels nens.

A més, tingues en compte les condicions de conservació de cada medicament, ja que poden requerir una determinada temperatura o tenir una efectivitat limitada una vegada obert l'envàs. Guarda'ls sempre amb la seva caixa i prospecte original, així podràs consultar sempre la data de caducitat o la dosi recomanada.